Ons Adres Oordeel-Heikant 1 :: 5111 PC Baarle-Nassau
Contact 013 507 8142 :: info@mekkerbek.nl
Even voorstellen
Zorgaanbod
Activiteiten
Informatie
Fotoalbum
Verhalen
Contact

Dagbesteding

Maandag tot en met vrijdag bieden wij van 9:00 tot 16:00 uur dagbesteding. De dagbesteding bestaat uit een diverse groep kinderen/jongeren met ieder hun eigen hulpvraag en mogelijkheden. Er wordt een gestructureerd dagprogramma aangeboden, waarin inspanning wordt afgewisseld met ontspanning. De groep helpt mee met het verzorgen van de dieren op de boerderij. Het werken op de boerderij wordt afgewisseld met andere activiteiten en  pauzes, om ervoor te zorgen dat iedereen ook voldoende rustmomenten heeft. 

Het ochtendprogramma bestaat uit het verzorgen van de hobby dieren. Alle dieren krijgen vers eten en drinken en er wordt gekeken of de dieren nog iets anders nodig hebben. Als alle dieren verzorgd zijn, gaat de groep naar de geitenstal. Hier helpen ze de boer met het schoonhouden van de stal en het verzorgen van de geiten. Om 11:00 uur wordt er gezamenlijk pauze gehouden. Om 11:30 uur gaat de groep weer aan het werk en om 12:00 uur wordt er weer gezamenlijk pauze gehouden. Iedereen eet samen aan tafel zijn/haar zelf meegenomen lunch op. Om 12:30 uur mag de tv aan en mag er gespeeld worden op telefoons/tablets. Vervolgens wordt er vanaf 13:00 uur een middagprogramma georganiseerd. Dit kan variëren van taken uitvoeren op de boerderij of bij lekker weer een middag zwemmen. Om 15:00 uur eindigt de middagactiviteit en wordt er nog een keer samen pauze gehouden. Na de pauze helpt iedereen mee met het voeren van de dieren, zodat zij genoeg eten en drinken hebben tot de volgende dag. De meeste cliënten hebben hierbij een vaste taak. Om 16:00 uur worden de cliënten naar huis gebracht. Dit vervoer wordt door de Mekkerbek geregeld.

Er zijn vaste begeleiders voor het begeleiden van de dagbesteding. Dit zijn zowel MBO als HBO geschoolde begeleiders.

De Mekkerbek

Sinds 2009 zijn wij een warme en vertrouwde plek voor jong- volwassenen en kinderen met een zorgvraag. Wij bieden begeleiding groep en individuele begeleiding in zowel PGB als ZIN (zorg in natura).
Zorgboerderij de Mekkerbek::Oordeel Heikant 1::5111 PC Baarle-Nassau::Telefoon 013 507 8142::E-mail info@mekkerbek.nl Grèfix webdesign