Dagbesteding De Mekkerbek

De Mekkerbek biedt dagbesteding aan jongeren en (jong)volwassenen met een hulpvraag.

Veel variatie

De productieve melkgeitenboerderij is een belangrijk onderdeel van het gestructureerde dagprogramma van de dagbesteding. Daarnaast dragen de deelnemers dagelijks zorg voor een tal aan hobbydieren zoals paarden, ezels, minikoetjes, alpaca’s en kleine dieren zoals honden, konijnen en kippen. In de ochtend en aan het einde van de middag worden er werkzaamheden op de boerderij uitgevoerd. Het middagprogramma varieert tussen actieve taken op de boerderij en ontspannende activiteiten, waarin ruimte is voor eigen wensen vanuit de deelnemers.

Naast de verzorging van de dieren, worden er A.A.I. activiteiten (Animal Assisted Interventions) met de dieren ondernomen. Activiteiten als houtbewerking, terrein- en tuinonderhoud, sport en spel, koken en bakken en creatieve projecten zorgen voor veel variatie in het weekprogramma.

Persoonlijk en ontspannen sfeer

Er heerst een fijne en ontspannen sfeer, waarbij zinvol werk wordt aangeboden en ondertussen gewerkt wordt aan ieders persoonlijke doelen. Samen met de deelnemer en hun systeem worden deze doelen opgesteld en opgenomen in een persoonlijk zorgplan. Het streven is om binnen ieders mogelijkheden, de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de deelnemers te vergroten. De begeleiding activeert en ondersteunt de deelnemers en stimuleert hen om persoonlijke uitdagingen aan te gaan. De dagbesteding heeft vaste begeleiders, die het aanspreekpunt zijn voor onze deelnemers en hen begeleiden gedurende de dag.

You’ve go(a)t this!

Op de Mekkerbek streven we ernaar om samen met jou op zoek te gaan naar jouw krachten en talenten. De begeleiding is op maat, er wordt aangesloten op jouw behoeften, (toekomst)wensen en belastbaarheid.

Wij geloven dat jij het in je hebt! Zullen we ervoor gaan?!

Neem contact op