Dagbesteding Op Dreef

Naast de dagbesteding op onze boerderij, hebben we sinds 2016 ook een kleinschalige dagbestedingslocatie, genaamd “Op Dreef”. Op Dreef is gevestigd aan de rand van het centrum van Chaam, nabij Breda.

Op Dreef biedt dagbesteding aan jongeren en (jong)volwassenen met een (verstandelijke) beperking, die gebaat zijn bij een extra beschermde, kleinschalige dagbestedingssetting.

De dagbesteding bevindt zich op het terrein van woongroep en ouderinitiatief “De Schans”. Dit initiatief is gevestigd op een kleine openbare kinderboerderij. De deelnemers dragen op maandag t/m vrijdag zorg voor de verzorging van de dieren (varkens, kippen, geiten, konijnen, cavia’s, vogels, alpaca’s, paarden, schapen).

Van alles te doen!

Naast de verzorging van de dieren, worden er AAI activiteiten (Animal Assisted Intervention) met de dieren ondernomen. Ook houden de deelnemers bij Op Dreef zich bezig met het maken van cadeauartikelen en bestellingen (zoals o.a. insectenhotels, kerstpakketten, vogelhuisjes). In het voorjaar en de zomer heeft Op Dreef iedere vrijdagmiddag een terrasmiddag, waarbij de deelnemers klanten voorzien van drinken en vers schepijs. Deelnemers leren bestellingen op te nemen, klanten te bedienen en om te gaan met geld.

Samenwerking

Op Dreef heeft verschillende samenwerkingspartners, waardoor deelnemers extra uitdagingen aan kunnen gaan door deel te nemen aan kleinschalige maatschappelijke projecten. Op basisschool De Driesprong helpen deelnemers de conciërge met zijn werkzaamheden. Bij Careyn ondersteunen deelnemers het activiteitenprogramma van de ouderen en schenken zij koffie en thee voor hen in.

Zorgboer on Tour

Tijdens Zorgboer on Tour gaat Op Dreef met onze dieren op bezoek bij o.a. verzorgingstehuizen en kinderdagverblijven. De deelnemers zorgen ervoor dat de ouderen en kinderen een onvergetelijke middag hebben en vertellen of laten iets zien over hun favoriete dier.

Tijdens ontspanningsmomenten gaan de deelnemers regelmatig wandelen in het bos of worden er spelletjes gedaan.

Doelgerichte en persoonlijke begeleiding

Er heerst een fijne en ontspannen sfeer, waarbij zinvol werk wordt aangeboden en ondertussen gewerkt wordt aan ieders persoonlijke doelen. Samen met de deelnemer en hun systeem worden deze doelen opgesteld en opgenomen in een persoonlijk zorgplan. Het streven is om binnen ieders mogelijkheden, de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de deelnemers te vergroten. De begeleiding activeert en ondersteunt de deelnemers en stimuleert hen om persoonlijke uitdagingen aan te gaan. De dagbesteding heeft vaste begeleiders die het aanspreekpunt zijn voor onze deelnemers en hen begeleiden gedurende de dag.

Het Team

Vrijwilligers

Contactgegevens

Dagbesteding
Op Dreef

Dagbesteding Op Dreef
Kerkdreef 1-12
4861 PW Chaam
Tel: 013-2032077
@: opdreef@mekkerbek.nl
www.facebook.com/opdreeff