Animal Assisted Interventions (A.A.I.)

Doelgericht dieren inzetten om aan de hulpvraag van de cliënt te werken.

Animal Assisted Coach

Ongeveer de helft van ons team is, naast hun pedagogische titel, ook gediplomeerd Animal Assisted Coach. Doelgericht worden de dieren ingezet om aan de hulpvraag van de cliënt te werken.

A.A.I. kan onder andere helpend zijn bij de volgende hulpvragen:

  • Vergroten zelfvertrouwen
  • Bewustwording eigen gedrag en het effect hiervan op anderen
  • Bewustwording gedachten en emoties
  • Vergroten weerbaarheid (grenzen aangeven, opkomen voor jezelf)
  • Verbeteren concentratie en geheugen
  • Duidelijk communiceren, op een adequate wijze een boodschap overbrengen
  • Spanning reguleren
  • Stimuleren didactische ontwikkeling

Didactische vaardigheden

We zetten A.A.I. in bij kinderen en jongeren die uitgevallen zijn in het onderwijs, waarvoor de terugkeer richting onderwijs een grote stap is. Op laagdrempelige wijze doen kinderen weer positieve ervaringen op met schoolse taken onder assistentie van onze dieren. Bijvoorbeeld op het paard op zoek gaan naar taalopdrachten die verspreid staan over het terrein, rekensommen maken in de geitenstal (“Hoeveel bruine geiten zie je?”) of het voorlezen van een boek aan een konijn of hond.

Spiegelen

Onder assistentie van een hond of paard kan het gedrag van kinderen, jongeren, ouders of kind en ouder(s) samen gespiegeld worden. Door te spiegelen ontstaat er meer bewustwording. Spiegelen gaat over communicatie, lichaamstaal, gedrag en emotie.

Een systeem-spiegelsessie (het kind en de ouder(s) samen) kan helpend zijn om meer inzicht te krijgen in onderlinge interacties en wisselwerking op elkaar.

“Honden en paarden oordelen niet. Ze spiegelen wat jij laat zien, maar ook vooral wat jij niet laat zien, dus wat er onbewust in jou gebeurt.” 

You’ve go(a)t this!

Op de Mekkerbek streven we ernaar om samen met jou op zoek te gaan naar jouw krachten en talenten. De begeleiding is op maat, er wordt aangesloten op jouw behoeften, (toekomst)wensen en belastbaarheid.

Wij geloven dat jij het in je hebt! Zullen we ervoor gaan?!

Neem contact op