Onze locatie

De Mekkerbek is een groene leerplek met uiteenlopende mogelijkheden.

Een groene leerplek

De Mekkerbek is een groene leerplek. Van oudsher is de boerderij een melkgeitenboerderij waar Boer Ad en Boerin Elly sinds 1984 geiten houden voor de melkproductie. In 2009 heeft hun dochter Rachel het initiatief genomen om een zorgfunctie aan de boerderij te geven, waarna Zorgboerderij de Mekkerbek is ontstaan.

Betrokken

De deelnemers worden betrokken bij alle agrarische activiteiten op de geitenboerderij, zoals het melken van de geiten en het assisteren van de dierenarts. De locatie biedt daarnaast ook uitgebreide mogelijkheden in alternatieven voor onderwijs, sport en spel, horeca, groen en laagdrempelige technische activiteiten in de vorm van houtbewerking en het werken met technisch gereedschap. Naast ongeveer 750 geiten wonen er ook verschillende andere aaibare bewoners op de Mekkerbek zoals: honden, paarden, alpaca`s, mini koetjes en mini ezeltjes, konijnen en cavia`s, kippen en kalkoenen. Deze vriendelijke dieren worden door gediplomeerde animal assisted coaches en therapeut doelgericht ingezet tijdens het werken aan persoonlijke doelen.

Een plek om tot jezelf te komen

Bezoekers beschrijven de Mekkerbek vaak als een warm bad, een plek waar deelnemers zichzelf mogen zijn en tot zichzelf kunnen komen. Een helpende groene omgeving, die veel leermogelijkheden en uitdagingen te bieden heeft. Op de locatie aangekomen, merk je direct dat je op een echte boerderij rondloopt. Binnen de setting zijn verschillende functies geïntegreerd om een optimale en veilige leer-, werk- en speelomgeving voor de deelnemers te kunnen bieden.

You’ve go(a)t this!

Op de Mekkerbek streven we ernaar om samen met jou op zoek te gaan naar jouw krachten en talenten. De begeleiding is op maat, er wordt aangesloten op jouw behoeften, (toekomst)wensen en belastbaarheid.

Wij geloven dat jij het in je hebt! Zullen we ervoor gaan?!

Neem contact op