Even voorstellen

Merel

Functie Begeleidster

Mijn naam is Merel. Ik ben geboren in 1995 en ik woon in Rijen. In 2017 ben ik afgestudeerd als Sportkundige aan Fontys Sporthogeschool. Al snel kwam Zorgboerderij De Mekkerbek in beeld. Hier kon ik vanaf mei 2019 aan de slag als individueel begeleider.

Het mooiste aan dit werk vind ik het proces dat je samen met een cliënt doormaakt. Eerst werken we vooral aan een vertrouwensband, waarna we met de individuele doelen aan de slag gaan. Je ziet kinderen en jongeren groeien en tot rust komen op De Mekkerbek!
De afwisseling in taakjes en activiteiten zorgt voor veel structuur. Zelf hou ik van aanpakken en kan ik niet stil zitten.
Gelukkig is er genoeg te beleven op De Mekkerbek!

Sinds september 2020 mag ik mij Animal Assisted intervention (AAI) Coach noemen. Samen met mijn cliënten probeer ik elke week minimaal één keer een AAI spel te spelen. Het spel spelen we altijd samen met een dier. Dit kan een hond zijn, maar ook bijvoorbeeld een paard, kip, ezel, konijn of varkentje. Tijdens deze spellen vind ik het leuk om de cognitieve vaardigheden van de cliënt te trainen. Bijvoorbeeld het geheugen, ruimtelijk inzicht, remming of planning. Ik merk dat door het inzetten van het dier, de cliënten de spellen erg leuk vinden. Waar er soms wel eens weerstand wordt getoond tegen nieuwe/moeilijke dingen leren of oefenen, gaat het ze, met een dier samen, een stuk beter af. Wanneer dit achteraf geëvalueerd wordt, zie je vaak hoe trots ze zijn dat de opdracht gelukt is. Ik ben blij dat ik de cliënten nu, door het inzetten van een dier, verder kan helpen bij de dingen die zij lastig of moeilijk vinden.

Alle medewerkers

You’ve go(a)t this!

Op de Mekkerbek streven we ernaar om samen met jou op zoek te gaan naar jouw krachten en talenten. De begeleiding is op maat, er wordt aangesloten op jouw behoeften, (toekomst)wensen en belastbaarheid.

Wij geloven dat jij het in je hebt! Zullen we ervoor gaan?!

Neem contact op