Ons Adres Oordeel-Heikant 1 :: 5111 PC Baarle-Nassau
Contact 013 507 8142 :: info@mekkerbek.nl
Even voorstellen
Zorgaanbod
Activiteiten
Informatie
Fotoalbum
Verhalen
Contact

Mark

Als je een kind hebt met een beperking, heb je zorg nodig die bij hem past. dan ga je zoeken en rondrijden van: waar vinden wij de juiste zorg voor ons kind?

Een tijdje terug stonden wij voor deze opgave. Onder begeleiding van school reden wij een rondje en deden wij verschillende zorgboerderijen aan.  Dan bekijk je zelf eerst de betrokkenheid van de boer en boerin in het geheel. Hoe komen ze over, is er werkdruk of is het zo van: “ komt het vandaag niet af,  is er morgen weer een dag. Ook kijk je naar de veiligheid en de warmte die het geheel compleet moeten maken. Natuurlijk moeten ze ook het werk hebben wat bij je kind past en waar ze plezier in hebben. Na op een dag 6 plaatsen in deze regio bezocht te hebben was de keuze voor ons niet zo heel moeilijk, Zorgboerderij de Mekkerbek was onze eerste keuze.

Rachel , de dochter van de boer runt hier de zorgboerderij en dit met een groot enthousiasme, niets leek haar te veel om hier een goede start te kunnen maken met de cliënten. Toen kwam  de volgende stap: hier met je kind gaan kijken en zien of er een klik ontstaat. Normaal gezien duurt dit wel even maar hier was het zo gebeurd, dan heb je geluk. We  zaten nog maar net in de auto naar huis of hij zei: “hier ga ik werken!”  er was geen speld meer tussen te krijgen. Eerst eens wat stage lopen en beginnen met 1 keer in de week, dit was al vlug te weinig voor hem nu gaat hij voor heel de week  naar de Mekkerbek en praat nergens anders over.

Nu na enkele maanden heeft hij van geen van de dieren op de boerderij nog schrik en gaat hij alles mee voeren en uitmesten , ook trekker rijden(op het erf) vind hij geweldig!Wat is het toch fijn om je kind zo te zien! Wij hebben nu een vraag die we niet kunnen beantwoorden: wie is er nu het liefst bij de Mekkerbek? Rachel of ons kind? ze genieten allen van het werk en dat zie je als je daar gaat kijken.. Fijn dat dit mogelijk is in Baarle Nassau.

Twee gelukkige ouders.

De Mekkerbek

Sinds 2009 zijn wij een warme en vertrouwde plek voor jong- volwassenen en kinderen met een zorgvraag. Wij bieden begeleiding groep en individuele begeleiding in zowel PGB als ZIN (zorg in natura).
Zorgboerderij de Mekkerbek::Oordeel Heikant 1::5111 PC Baarle-Nassau::Telefoon 013 507 8142::E-mail info@mekkerbek.nl Grèfix webdesign