Ons Adres Oordeel-Heikant 1 :: 5111 PC Baarle-Nassau
Contact 013 507 8142 :: info@mekkerbek.nl
Even voorstellen
Zorgaanbod
Activiteiten
Informatie
Fotoalbum
Verhalen
Contact

Werkwijze

·         Wij werken met SKJ geregistreerde medewerkers en zijn met een team van 25 pedagogen, 5 maatschappelijk medewerkers, 1 orthopedagoog en 1 kinderpsycholoog. We bepalen de match(es) tussen kind(eren) en begeleiders aan de hand van hulpvraag en interesses en minder belangrijk, de leeftijd.

·         Wij bieden afhankelijk van de hulpvraag verschillende vormen van individuele begeleiding en ambulante begeleiding, groepsbegeleiding, behandeling en combinaties van deze producten aan. Dit in de verschillende gradaties (licht, midden en zwaar.)

·         Wij streven ernaar om kinderen en jongeren mits mogelijk te laten participeren en (re)integreren in de maatschappij. Wij werken samen met verschillende bedrijven in omliggende gemeenten waarbij onze jongeren op hun eigen niveau kunnen meedraaien. Voorbeelden hiervan zijn: de supermarkt, de manege, de ijssalon en verschillende bejaardenhuizen.

·         Voor de deelnemers waarbij dit (nog) te hoog gegrepen is, hebben wij mogelijkheden om op de productieve melkgeitenboerderij op het eigen terrein ervaringen op te doen alvorens zij doorstromen.

·         Wij werken niet met wachtlijsten maar vanwege onze snelle doorstroom proberen wij altijd op korte termijn een deelnemer te laten instromen. Dit gebeurd binnen 3 weken na het oriënterend gesprek.

·         Wij werken o.a. samen met Idris, GGZ, OZA, reguliere en speciaal onderwijs scholen (basis en voortgezet), Prisma, Amarant, Careyn.

De Mekkerbek

Sinds 2009 zijn wij een warme en vertrouwde plek voor jong- volwassenen en kinderen met een zorgvraag. Wij bieden begeleiding groep en individuele begeleiding in zowel PGB als ZIN (zorg in natura).
Zorgboerderij de Mekkerbek::Oordeel Heikant 1::5111 PC Baarle-Nassau::Telefoon 013 507 8142::E-mail info@mekkerbek.nl Grèfix webdesign