Ons Adres Oordeel-Heikant 1 :: 5111 PC Baarle-Nassau
Contact 013 507 8142 :: info@mekkerbek.nl
Even voorstellen
Zorgaanbod
Activiteiten
Informatie
Fotoalbum
Verhalen
Contact

Financiering

Onze zorg kan op verschillende manieren worden gefinancierd.

ZIN (Zorg in Natura) via de jeugdwet of WMO. Via onze overkoepelende organisatie van zorgboerderijen (SZZ) zijn wij gecontracteerd met alle gemeenten in de regio waar onze deelnemers vandaan komen. Deze financieringsvorm heeft als voordeel dat u als ouder/verzorger niet de administratieve last en eindverantwoording heeft zoals dat bij financiering via PGB wel van ouders wordt verwacht. Wij kunnen u de weg wijzen bij het aanvragen van een ZIN beschikking.

PGB (Persoons Gebonden Budget) is een financieringsvorm die vaak gekozen wordt om zorg in te kopen bij een zorgaanbieder die niet gecontracteerd is met de gemeente. Ook kan deze vorm van financiering een oplossing zijn als je meerdere zorgaanbieders hebt voor de zorg van je kind en dit niet met een hoofd- en onderaannemerschap op te lossen is.

Hoofd- en onderaannemerschap met andere zorgaanbieder

Vaak komt het voor dat de zorg die een kind nodig heeft,  niet volledig door één zorgaanbieder geboden kan worden. Bijvoorbeeld wanneer een kind zowel behandeling, begeleiding als vrijetijdsbesteding nodig heeft. Er kan dan een overeenkomst gesloten worden tussen 2 of meerdere zorgaanbieders waarin er een verdeling in verantwoordelijkheid en verdeling van het budget vastgelegd word. Deze constructie heet een hoofd- en onderaannemerschap.

De Mekkerbek

Sinds 2009 zijn wij een warme en vertrouwde plek voor jong- volwassenen en kinderen met een zorgvraag. Wij bieden begeleiding groep en individuele begeleiding in zowel PGB als ZIN (zorg in natura).
Zorgboerderij de Mekkerbek::Oordeel Heikant 1::5111 PC Baarle-Nassau::Telefoon 013 507 8142::E-mail info@mekkerbek.nl Grèfix webdesign