Ons Adres Oordeel-Heikant 1 :: 5111 PC Baarle-Nassau
Contact 013 507 8142 :: info@mekkerbek.nl
Even voorstellen
Zorgaanbod
Activiteiten
Informatie
Fotoalbum
Verhalen
Contact

stichting zorgboer on tour!

Wat is stichting ZORGBOER ON TOUR?

Vele van ons hebben er wel op de een of andere manier mee te maken.. De grote bezuinigingen in de zorg. waardoor de aandacht en het plezier van mensen met een zorgbehoefte noodgedwongen van hen is afgenomen.

De Mekkerbek besloot zich hier samen met zijn hulpboeren voor in te zetten!

Samen met onze deelnemers met een beperking gaan we nu regelmatig “op pad” met onze aaibaarste boerderij dieren langst verschillende instellingen.
Zo bezochten we bijvoorbeeld een afdeling in een verzorgingstehuis. De bewoners ( waarvan vele zelf een boerderij hadden vroeger) bloeide helemaal op bij het aaien, zien, voelen, ruiken en knuffelen van de dieren.
Onze deelnemers gingen bij de bewoners zitten om een konijntje te laten aaien of om de mensen iets over de mini koeien of puppy`s te vertellen die ook door de woonkamer liepen.

Niet alleen de bewoners van het verzorgingstehuis hadden de middag van hun leven. Ook onze hulpboeren hadden veel complimenten gekregen over hoe mooi de dieren waren, hoe goed zij over de dieren vertelde en of ze nog een keer terug kwamen.
Ook enkele hulpboeren waarvan wij aanvankelijk niet verwachtte dat zij contact zouden maken met de bewoners, verraste ons enorm positief. Voldaan en vol verhalen komen onze deelnemers thuis na zulke bezoeken. een win-win situatie vinden wij!

De Mekkerbek

Sinds 2009 zijn wij een warme en vertrouwde plek voor jong- volwassenen en kinderen met een zorgvraag. Wij bieden begeleiding groep en individuele begeleiding in zowel PGB als ZIN (zorg in natura).
Zorgboerderij de Mekkerbek::Oordeel Heikant 1::5111 PC Baarle-Nassau::Telefoon 013 507 8142::E-mail info@mekkerbek.nl Grèfix webdesign