Ons Adres Oordeel-Heikant 1 :: 5111 PC Baarle-Nassau
Contact 013 507 8142 :: info@mekkerbek.nl
Even voorstellen
Zorgaanbod
Activiteiten
Informatie
Fotoalbum
Verhalen
Contact

Spelen & Knutselen

leren spelen

Voor veel kinderen en jongeren met een hulpvraag is het moeilijk om contact te leggen met leeftijdgenoten. Samen een klusje doen vereist samenwerking en dat schept een band. Omdat spelen voor kinderen erg leuk en leerzaam is, bieden wij hen hiertoe de kans in een beschermde omgeving onder toezicht van begeleiding die ze echt vertrouwen. Wij leren kinderen rekening met elkaar te houden, leren ze om hulp durven te vragen, maar ook op tijd leren aangeven wanneer iets hen teveel wordt is een belangrijk leerdoel. Het resultaat hiervan is dat conflicten eerder worden opgelost, kinderen meer plezier krijgen in het spelen met andere kinderen en de sociale redzaamheid vooruit gaat.

buiten spelen

Op De Mekkerbek doen we dit alles op een speelse manier. We hebben bijvoorbeeld een grote zandberg waar de kinderen samen een zandkasteel kunnen bouwen of een wedstrijdje naar beneden kunnen sleeën. Ook hebben we overdekte hutten en een grote speel caravan waar de kinderen ook met slecht weer lekker kunnen spelen.

binnen spelen

Hiernaast bieden onze grote kantine en speelzolder allerlei mogelijkheden. Sommige deelnemers vinden het leuk om een potje te poolen of air-hockeyen. Anderen worden weer blij van een playbackshow. Verder hebben we allerlei knutsel activiteiten zoals bloempotjes of dakpannen schilderen, kleien of het favoriete boerderijdier naschilderen op een echt doek.

Deze activiteiten worden afgestemd op de interesse van de deelnemer. Onze visie is namelijk dat elke deelnemer zorg op maat moet krijgen.

De Mekkerbek

Sinds 2009 zijn wij een warme en vertrouwde plek voor jong- volwassenen en kinderen met een zorgvraag. Wij bieden begeleiding groep en individuele begeleiding in zowel PGB als ZIN (zorg in natura).
Zorgboerderij de Mekkerbek::Oordeel Heikant 1::5111 PC Baarle-Nassau::Telefoon 013 507 8142::E-mail info@mekkerbek.nl Grèfix webdesign