Ons Adres Oordeel-Heikant 1 :: 5111 PC Baarle-Nassau
Contact 013 507 8142 :: info@mekkerbek.nl
Even voorstellen
Zorgaanbod
Activiteiten
Informatie
Fotoalbum
Verhalen
Contact

Melkgeiten

De geitenboerderij¬†brengt zowel ‘s zomers als in de winter zinvolle – maar ook zeker leuke – activiteiten met zich mee. Omdat de geiten elke dag van het seizoen dezelfde verzorging nodig hebben, is het een gestructureerde invulling van het programma van elke hulpboer. Elk seizoen heeft zijn eigen charme.

In de winter brengen we de bokken naar de geiten en moet er extra veel stro in de hokken gedaan worden, zodat ze een lekker warm bed hebben.

Als de lente komt dan worden – na een draagtijd van 5 maanden – de lammetjes geboren. De hulpboeren hebben het dan maar wat druk met het geven van flesjes aan de lammetjes en moedergeiten verhuizen naar de melkstal.

De zomer is de tijd van het oogsten van het voer voor de geiten. In de ochtend lekker veel doen, zodat er ‘s middags een duik in het zwembad genomen kan worden en een drankje op het terras kan worden gedronken.

Ondanks de regenachtige herfst, brengen de geitenstallen toch een lekker warme en droge werk- en speelplek voor jong en oud. Op zaterdag wordt er druk gestoepkrijt op de grote stalvloer door de kinderen, terwijl er doordeweeks hooiruifjes gevuld worden door de (jong)volwassenen.

De Mekkerbek

Sinds 2009 zijn wij een warme en vertrouwde plek voor jong- volwassenen en kinderen met een zorgvraag. Wij bieden begeleiding groep en individuele begeleiding in zowel PGB als ZIN (zorg in natura).
Zorgboerderij de Mekkerbek::Oordeel Heikant 1::5111 PC Baarle-Nassau::Telefoon 013 507 8142::E-mail info@mekkerbek.nl Grèfix webdesign