Ons Adres Oordeel-Heikant 1 :: 5111 PC Baarle-Nassau
Contact 013 507 8142 :: info@mekkerbek.nl
Even voorstellen
Zorgaanbod
Activiteiten
Informatie
Fotoalbum
Verhalen
Contact

Rachel

Functie: Oprichtster zorgboerderij

Ik ben Rachel van Beek, de oprichtster van Zorgboerderij de Mekkerbek en geboren in 1988. In 2009 kwam mijn grote jeugddroom uit! Op het voormalige traditionele melkgeitenbedrijf van mijn ouders, richtte ik een zorgboerderij op.

De werkzaamheden en activiteiten behorende bij de productieve melkgeitentak en de zorg voor kinderen en jongeren bleek een magische combinatie. Om die reden zijn mijn ouders en ik drie jaar later een maatschap met elkaar aangegaan. Dit heeft als voordeel dat de deelnemers sindsdien op hun eigen manier en tempo, echt mee kunnen werken en kunnen leren op een productief bedrijf.

Er kwamen in de loop der jaren meer kinderen met gespecialiseerde hulpvragen en daarmee volgden er meer administratieve eisen. Om die reden wilden we onszelf graag verder professionaliseren in een breder zorg- en activiteitenaanbod. Ik heb er daarom voor gekozen ons team verder uit te breiden met professionals vanuit de pedagogiek en geestelijke gezondheidszorg.

Deze professionalisering en groei van de Mekkerbek heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf uiteindelijk meer bezig ben gaan houden met het managen van de Mekkerbek. Hierdoor breng ik nu helaas minder tijd met de deelnemers zelf door. Mijn taken bestaan vooral uit met het voeren van gesprekken, contacten onderhouden met gemeenten, samenwerkende zorgaanbieders, scholen, verwijzers en leerplichtambtenaren en het optimaliseren van ons zorg- en activiteitenaanbod.

Terug naar het overzicht

Onze Promotiefilm!

Zorgboerderij de Mekkerbek uit Baarle-Nassau heeft haar eigen promotiefilm gemaakt. Hierop is te zien wat er allemaal te beleven is bij ons op de boerderij. Dus klik op de televisie om het filmpje te bekijken!
Zorgboerderij de Mekkerbek::Oordeel Heikant 1::5111 PC Baarle-Nassau::Telefoon 013 507 8142::E-mail info@mekkerbek.nl Grèfix webdesign